"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» περιβαλλοντικός σύλλογος που ιδρύθηκε από παιδιά 18 χρονών

Αφιέρωμα σε έναν περιβαλλοντικό σύλλογο πρότυπο για την Ελλάδα μας που εδρεύει στη Γλυφάδα.

           
Γνώρισα τα παιδιά πριν από 6 περίπου μήνες σε αναδάσωση στο Υμηττό στη περιοχή της Γλυφάδας, από τότε παρακολουθώ τις δράσεις τους και όποτε μπορώ συμμετέχω. Δεν σταματούν να με εντυπωσιάζουν! Θέλω να τους πω ένα μεγάλο
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ είστε παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας

Λίγα λόγια για το σύλλογο «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ»  http://www.oragiadrasi.gr/


Ιδρύθηκε από παιδιά ηλικίας μόλις 18 ετών που πήραν την απόφαση να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα για την σωτηρία της φύσης. Επιπλέον, με αυτή τους την κίνηση προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι οι νέοι της χώρας μας είναι άνθρωποι με όραμα, όνειρα αλλά και θέληση να προσφέρουν πραγματικά τόσο στο περιβάλλον όσο και στον συνάνθρωπο. Κύριος χώρος δράσης του συλλόγου είναι η ευρύτερη περιοχή της Αττικής ξεκινώντας από περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπου και εδρεύει (περιοχή Γλυφάδας)
Τα όνειρα αλλά και οι ανησυχίες των νέων αυτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας αποτέλεσε το έναυσμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο στοχεύει ιδιαίτερα στην άμεση αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αττικής αλλά και μη, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στην ανιδιοτελή προσφορά, προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος μας και αποβλέποντας ουσιαστικά σʼένα καλύτερο αύριο για το χώρο στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε.
Μερικές απο τις Δράσεις

Mήνυμα εθελοντισμού από τους νέους της Γλυφάδας
Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο σύλλογος ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' πραγματοποίησε αναδάσωση στον Υμηττό σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.Οι μαθητές γεμάτοι κέφι και ενθουσιασμό κατάφεραν να φυτέψουν 200 περίπου δέντρα στις καμένες εκτάσεις της Γλυφάδας ακολουθώντας τις συμβουλές  δασολόγων από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής.

Παράλληλα οι εθελοντές του ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' καθάρισαν από τα σκουπίδια όλη την αναδασωτέα έκταση και ενημερώσαν τους μαθητές για το οικοσύστημα του Υμηττού και την καταστροφή που υπέστει μετά την μεγάλη πυρκαγιά.

Τα παιδιά δέιχνοντας ιδιάιτερο επαγγελματισμό στον τρόπο φύτευσης  έδωσαν την υπόσχεση ότι θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να κάνουμε το βουνό και πάλι καταπράσινο......όπως πραγματικά του αξίζει....και ότι θα δίνουν το παρόν σε κάθε εθελοντική δράση στην περιοχή.

Το καλό παράδειγμα έδωσαν και ο Διευθυντής του σχολείου μαζί με τους καθηγητές που φύτευαν μαζί με τους μαθητές τους.Στη δράση συμμετείχαν επίσης μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Αλίμου και όλοι οι εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη μεγάλη αναδάσωση που ετοιμάζει ο σύλλογος ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ''την Κυριακή 13 Μαρτίου στη Γλυφάδα.

Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου