"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκίνησε η Β' φάση για ην εκμίσθωση της μαρίνας Bουλιαγμένης

Επτά ενδιαφερόμενοι για την εκμίσθωση της μαρίνας Bουλιαγμένης
πηγή ( http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=8&artid=1401 )

Επτά αιτήσεις εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος κατατέθηκαν για την 40ετή εκμίσθωση της μαρίνας Bουλιαγμένης που έχει προκηρύξει η Eταιρεία Tουριστικής Aνάπτυξης.

Αναλυτικότερα, οι εταιρείες ή οι κοινοπραξίες που κατέθεσαν τις αιτήσεις έχουν ως εξής: 1) J&P-ABAΞ A.E., 2) Eνωση Mοχλός A.E. - Πόρτο Kαρράς A.E. 3) Lamda Development S.A., 4) Oλύμπικ Mαρίν A.E. 5)Eνωση Folli Follie Group - Setour Servis Touristik 6) Aστήρ Παλάς Bουλιαγμένης AΞE, 7) Aκτωρ Παραχωρήσεις A.E. - Kόσμος Γιώτινγκ A.E.


Θα ακολουθήσει η Β’ φάση επιλογής η οποία περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
  • Λειτουργία Γραφείου Δεδομένων (Data Room)
  • Διαμόρφωση Τελικού Σχεδίου Σύμβασης
  • Πιθανές Αλλαγές Σύνθεσης Επιχειρηματικών Σχημάτων
  • Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών
  • Αξιολόγηση Προσφορών
  • Κατακύρωση Αποτελέσματος Διαγωνισμού και Υπογραφή Σύμβασης
Κριτήρια Προεπιλογής:

Από την περαιτέρω διαδικασία θα αποκλείεται κάθε Υποψήφιος που δεν θα πληροί έστω και ένα από τα ακόλουθα κριτήρια προεπιλογής:
Τεχνική Επάρκεια, δηλαδή αποδεδειγμένη ενεργή εμπειρία στη διαχείριση και λειτουργία ενός τουλάχιστον Τουριστικού Λιμένα χωρητικότητας τουλάχιστον 150 θέσεων ελλιμενισμού, και κύκλου εργασιών άνω των Δύο Εκατομμυρίων Ευρώ (€2.000.000) ή Τουριστικών Υποδομών (5* ή εφάμιλλου πολυτελούς επιπέδου) και κύκλου εργασιών άνω των Οκτώ Εκατομμυρίων Ευρώ (€8.000.000) για κάθε ένα έτος κατά τις τρεις τελευταίες διαχειριστικές χρήσεις ήτοι 2007, 2008 και 2009.

Οικονομική και Χρηματοοικονομική Επάρκεια, όπως αυτή κρίνεται με βάση τα στοιχεία που θα υποβληθούν σύμφωνα με το Τεύχος Προκήρυξης Α’ Φάσης, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων τελευταίας διαχειριστικής χρήσης (2009) τουλάχιστον Είκοσι Εκατομμυρίων Ευρώ (€ 20.000.000).
Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) > 0 για κάθε ένα από τα τρία τελευταία έτη (2007, 2008, 2009).
Τα κριτήρια Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής επάρκειας πρέπει να καλύπτονται στο πρόσωπο του Υποψηφίου και σε περίπτωση ένωσης ή κοινοπραξίας δεν απαιτείται να συντρέχουν για κάθε ένα μέλος αυτού ξεχωριστά, αλλά να προκύπτουν σταθμισμένα, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο Τεύχος Προκήρυξης Α’ Φάσης.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία του διαγωνισμού κινήθηκε στη λογική του Fast Track, κάτι ανάλογο που θα συμβεί και για το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου