"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ- ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Του Μιχάλη Παπαχριστόπουλου
Το πανέμορφο γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 75ο λεπτο της αναμέτρησης Άρη-ΟΣΦΠ στο Κλεάνθης Βικελίδης φέρνει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν και χθές ότι είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.Αν και ο Άρης μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο 17΄ με το γκολ του Νέτο, οι κόκκινοι ανέβασαν στροφές, πήραν την κατοχή έβγαλαν την ποιότητά τους και αφού ισοφάρισαν με τον Τζιμπούρ στο 39' κατάφεραν να πάρουν το νtέρμπι με το καταπληκτικό γκολ του Φουστέρ στο 75΄.
  Eάν ο Ολυμπιακός δείξει σοβαρότητα στα υπόλοιπα ματς που απομένουν, τότε πολύ δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο αφού όχι μόνο μένουν 2 θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια,με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά έχει και την πολυτέλεια να απωλέσει βαθμούς.

 Από 'κει και πέρα, σήμερα δεσπόζει η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ μεταξύ ΠΑΟ-ΑΕΚ όπως είναι λογικό.Οι πράσινοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία την άλλη Κυριακή στο "Γ.Καραϊσκάκης" απέναντι στον Ολυμπιακό. Εάν ο Παναθηναϊκός θέλει να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου θα πρέπει να πάρει τους 3 βαθμούς σήμερα απέναντι στην ΑΕΚ έτσι ώστε να πάει με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋθέσεις στην έδρα του αντιπάλου την επόμενη εβδομάδα και από κει και έπειτα να περιμένει στραβοπάτημα του Ολυμπιακού. Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν έλειψαν πάλι στο πράσινο στρατόπεδο αφού ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έμεινε εκτός 18άδας λόγω μιας ιώσης που τον ταλειπωρεί. Την θέση του αναμένεται να πάρει ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ενώ η υπόλοιπη ενδεκάδα θα είναι ίδια με την ενδεκάδα που τελείωσε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ συν τον Τζιμπριλ Σισέ. Η ευχάριστη είδηση ακούει στο όνομα Ζαν Αλλεν Μπουμσόνγκ ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί. Στην αντίπερα όχθη τώρα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα τραυματισμού παρά μόνο του Γκέντσογλου.Εκτός αποστολής έμειναν οι Λεονάρντο και Νταντόμο, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Ισπανό κοουτς, και ο τιμωρημένος Ματέος. Οι κιτρινόμαυροι, έχοντας πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού φέτος, αν και έχουν μείνει ουσιαστικά εκτός μάχης γα τον τίτλο εμφανίζονται αρκετά ψυχωμένοι σε δηλώσεις τους και σίγουρα θέλουν τη νίκη τόσο για ψυχολογικούς λόγους όσο και για λόγους γοήτρου. Οχτώ στροφές πριν το τέλος, η μάχη κορυφώνεται και ουσιαστικά το πρωτάθλημα τώρα μπαίνει στην τελική του ευθεία όπου πολλά θα κριθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου