"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ιστορία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

«from your Valentine»
 Το 270 μ.Χ  υπήρχε ένας παπάς σε μια εκκλησία κοντά στη Ρώμη, που ονομάζονταν Άγιος Βαλεντίνος. Εκείνη την εποχή, η Ρώμη ήταν κάτω από την διακυβέρνηση του αυτοκράτορα Κλαύδιου II. Δεδομένου ότι ήταν μια μεγάλη αυτοκρατορία και υπήρχαν πολλοί πόλεμοι εκείνη την εποχή, χρειάζονταν περισσότεροι στρατιώτες προκειμένου να την προστατεύσουν από τους εχθρούς.


Ο Κλαύδιος II πίστευε ότι ο γάμος θα δέσμευε τους στρατιώτες συναισθηματικά στις οικογένειες τους, εξ αιτίας της οποίας δεν θα ήταν σε θέση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στις μάχες και  απαγόρευσε τους γάμους .
Βλέποντας την κατάσταση των νεαρών εραστών, ο Άγιος Βαλεντίνος συναντήθηκε μαζί τους σε μυστική τοποθεσία και τους πάντρευε στα κρυφά. Όταν ο Κλαύδιος II το έμαθε, διέταξε την ποινή του θανάτου για τον Βαλεντίνο.
Έτσι, ο Βαλεντίνος βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 270. Πιστεύεται ότι ο ίδιος ο Βαλεντίνος έστειλε το πρώτο ερωτικό γράμμα στην ερωμένη του, ένα κορίτσι το οποίο ερωτεύτηκε όταν ήταν στη φυλακή. Ήταν ένα γράμμα αγάπης με την υπογραφή «from your Valentine» (από τον Βαλεντίνο σου), φράση που είναι γνωστή και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου