"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΒΙΑ ΜΟΝΟ ΒΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ

Κρίμα....Μπουνιές, κλωτσιές, βρισιές, γκαζάκια, μολότοφ, ξύλο, μπουνιές, κλωτσιές…
του Μιχάλη Παπαχριστόπουλου

Φαύλος κύκλος είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα του 2011 και που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα… Φημολογείται πως το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα το οποίο διασκεδάζει τα πλήθη και προσφέρει χαρές αλλά και εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης χρόνου. Και λέω φημολογείται γιατί στην χώρα μας όπως αποδείξαμε για άλλη μια φορά το περασμένο Σάββατο, δεν ισχύει! Ένα ματς το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή μετατράπηκε σε ροντέο και συνεχίζει να απασχολεί με ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις όλη την Ελλάδα. Όλη η Χώρα είδε τι συνέβη στο αγωνιστικό κομμάτι  ανάμεσα στον αγώνα μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, αλλά το θέμα δεν είναι πλέον η κάκιστη διαιτησία των συγκεκριμένων κυρίων.
 Αυτό πλέον περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές,  περιουσιακά στοιχεία και στο φινάλε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό που άρχισε με το σφύριγμα της λήξης του κ. Καλόπουλου πολύ δύσκολα θα περιοριστεί απ’ ότι φαίνεται και κανείς δεν ξέρει που και πως θα καταλήξει.  
  Οι μπουνιές και οι κλωτσιές που δέχτηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από τους μαινόμενους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανενόχλητοι εισέβαλλαν στο γήπεδο, έδωσαν την θέση τους σε φραστική αντίθεση «σεξουαλικών επιδόσεων» μεταξύ των παικτών του ΠΑΟ και του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού και Προέδρου της Super League κ.Ε. Μαρινάκη. Την επόμενη ημέρα τοποθετήθηκαν γκαζάκια, η αλλιώς εκρηκτικοί μηχανισμοί, στα γραφεία της Super League, πετάχτηκαν μολότοφ και μπογιές στην πολυκατοικία που διαμένει ο Β. Τοροσίδης, καταστρέφοντας αυτοκίνητα άσχετων ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με ό, τι συνέβη και τέλος ο βοηθός κ. Τρύφωνας δέχτηκε επίθεση από οπαδούς στην Κέρκυρα.
 Μια χαρά… Τελικά παίζουμε ποδόσφαιρο ή προσπαθούμε να αφαιρέσουμε ζωές; Είναι δυνατόν να χτυπάμε χωρίς κανένα λόγο και αιτία ποδοσφαιριστές; Να καταστρέφουμε περιουσίες; Με ποιο δικαίωμα; Είναι δυνατόν κ. Μαρινάκη να κατέχετε έναν σοβαρότατο, για τον αθλητισμό, θεσμικό ρόλο και να ασχολείστε, όντας μάλιστα εν τέλει νικητής, με τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας; Στην Ελλάδα δεν έχουμε μόνο έλλειψη χρημάτων, αλλά και έλλειψη παιδείας και κριτικού νου.  Οι ορδές που μοιράζουν μπουνιές δεξιά και αριστερά, είτε είναι κόκκινες, πράσινες, κίτρινες ή μαύρες, κατευθύνονται, όχι μέσω εντολών φυσικά, από κάποιους άλλους. Αυτοί οι "άλλοι" είναι εκείνοι που με τα λόγια και πολύ περισσότερο με τις πράξεις τους, μπορούν να κατευνάσουν την κατάσταση και μέσω μακροπρόθεσμα να τερματίσουν αυτήν την κατάντια. Όταν όμως η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα δυναμιτίζεται ακόμα περισσότερο από ανθρώπους είναι μέσα στα πράγματα, και που αποδεδειγμένα έχουν δύναμη, τότε τι να περιμένεις...Ομάδες απειλούν να φύγουν από το πρωτάθλημα, εξευτελίζοντας το κι άλλο, ποδοσφαιριστές της Εθνικής δέχονται επιθέσεις στα σπίτια τους, παράγοντες στα δικαστήρια...Λεωφόρος 2002, Ριζούπολη 2003, ΟΑΚΑ 2011, Καραϊσκάκη 2011...Άρρωστα μυαλά θα υπάρχουν πάντα. Μην τα επιδεινώνετε και που ξέρετε...ίσως και να γιατρευτούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου