"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ακινητοποιημένα τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού λόγω χρεών στους προμηθευτές καυσίμων.

Συσσωρευμένες οφειλές προς τους προμηθευτές καυσίμων με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα πλωτά σκάφη να είναι ήδη ακινητοποιημένα εδώ και πολλές ημέρες.

Ερώτηση για τα ακινητοποιημένα πλωτά του Ελληνικού
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: Ακινητοποιημένα πλωτά σκάφη του Λιμενικού λόγω χρεών
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
«Τυπικός» είναι πλέον ο αγώνας κατά της παράνομης μετανάστευσης λόγω της… «στάσης πληρωμών» που έχει κηρύξει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 Όπως έγινε γνωστό υπάρχει διαταγή για περιορισμό των κινήσεων όλων των περιπολικών καταδιωκτικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος στην επικράτεια οι οποίες καθορίζονται πλέον σε 7 ώρες κάθε εβδομάδα και οι επιπλέον ώρες (έκτακτες και μη) θα πραγματοποιούνται μόνο ύστερα από έγκριση του Υπουργείου.
Η αιτία δεν είναι άλλη από τις συσσωρευμένες οφειλές προς τους προμηθευτές καυσίμων με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα πλωτά σκάφη να είναι ήδη ακινητοποιημένα εδώ και πολλές ημέρες. Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και σε ότι αφορά την συντήρησή τους εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών.
Επειδή η παράνομη μετανάστευση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και απαιτεί την κινητοποίηση όλων των κρατικών μηχανισμών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την υπάρχουσα κατάσταση δεδομένου ότι η κρίση στις Αραβικές χώρες είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την χώρα μας.
Αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των βλαβών και την επιστροφή τους στις κατά τόπους Λιμενικές αρχές, των σκαφών που βρίσκονται ακινητοποιημένα στην επισκευαστική βάση της Ελευσίνας;

Ημερομηνία 17.02.2011 Ο ερωτών Βουλευτής
Αρ. Πρωτ.: 77556
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου