"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

"Ελληνικο" ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ του βουλευτή κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ του βουλευτή κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Προς τους Υπουργούς Επικρατείας, & Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Το Κατάρ θα αποφασίσει για το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού


 Σύμφωνα με τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθιμπίγιο ο οποίος του παρέδωσε το «αναπτυξιακό σχέδιο για το Ελληνικό». Σχετικά δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και του αρχιτέκτονα για τα «καυτά σημεία» του πλάνου, προκειμένου αυτό να παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου στους Καταρινούς στο πλαίσιο της προώθησης του μνημονίου που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη.

Η σχετική διαδικασία που επελέγη από την κυβέρνηση για την «ανάπλαση» του Ελληνικού προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Πρώτον, γιατί το σχέδιο θα ελεγχθεί και εγκριθεί πρώτα από το Κατάρ (ποιος και γιατί στο Κατάρ παραμένει αδιευκρίνιστο). Δεύτερον, ότι η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός του προτάσσει την οικονομική και εμπορική αξιοποίηση έναντι της προοπτικής δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου. Τρίτον, γιατί παρά τις όποιες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού μέχρι σήμερα, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Ειδικά αυτή η εξέλιξη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις περί «συμμετοχικής δημοκρατίας» και «ανοικτής διακυβέρνησης» και παραμερίζει άλλες προτάσεις (όπως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) για την ανάπλαση της περιοχής που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Ερωτώνται οι υπουργοί:
1. Ποιος είναι σύμφωνα με το προαναφερόμενο σχέδιο ο συντελεστής δόμησης και οι συγκεκριμένες χρήσεις γης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου (π.χ. οικιστική ανάπτυξη, ξενοδοχεία, μεταφορά υπουργείων & πανεπιστημιακών τμημάτων);
2. Πόση έκταση από το χώρο του αεροδρομίου θα καλύπτουν οι ζώνες πρασίνου;
3. Εάν προβλέπονται παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο και τους οδικούς άξονες της περιοχής.

Αιτείται :

Το σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού που παρουσίασε ο Ισπανός Αρχιτέκτονας στους συναρμόδιους Υπουργούς.
Ημερομηνία 14/2/2011
Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

http://www.mvarvitsiotis.gr/default.asp?siteID=1&pageid=3&tablepageid=5&langid=1&entryid=821 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου