"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Eπαιτεία και «προσφορά υπηρεσιών»

Η αντιμετώπιση της επαιτείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Είναι η αξιοπρέπεια της καθημερινότητάς μας σε καιρούς εφιαλτικούς.


Eπαιτεία και «προσφορά υπηρεσιών» στην Λαμπράκη και Λεωφ. Βουλιαγμένης


Tο φαινόμενο της επαιτείας ή και της «προσφοράς υπηρεσιών» σχεδόν σε κάθε φανάρι της πόλης μας έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Δεν είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή κοινωνία που έχει αποτύχει στην πολιτική μετανάστευσης αλλά ίσως είμαστε από εκείνες που έχουν αποτύχει κατά τρόπο δραματικό. Οι ίδιες οι οργανώσεις των προσφύγων υπολογίζουν ότι πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ζουν 1,5 εκ. ξένοι και το μισό εκατομμύριο προέρχεται από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής που δεν έχουν ιδιαίτερη πολιτισμική συγγένεια με την Ελλάδα.
 Είναι όλα αυτά αποτέλεσμα της κρίσης; Οχι μόνο. Περισσότερο έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία ελέγχου και αποφασιστικής παρέμβασης. Η Πολιτεία καλείται να παρέμβει με τον τρόπο που κατάφερε και απομάκρυνε από τους δρόμους τα παιδιά των φαναριών. Η αντιμετώπιση της επαιτείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Είναι η αξιοπρέπεια της καθημερινότητάς μας σε καιρούς εφιαλτικούς.

1 σχόλιο: