"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Όνειρο θερινής νυκτός το Golf για τον Δήμο


του Φώτη Παπαμιχαήλ

 Η Κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει γρήγορα η αξιοποίηση του Ελληνικού. Δεν εξηγείται αλλιώς η κινητικότητα στο θέμα. Μόλις προχτές ήταν στην Αθήνα ο αναμορφωτής της Βαρκελώνης Χοσέ Αθιμπίγιο που είναι ο τεχνικός σύμβουλος της Κυβέρνησης. Από την άλλη έχουμε έναν Δήμαρχο Γλυφάδας στηριγμένο από το ΠΑΣΟΚ που ευθέως κατηγορεί την Κυβέρνηση ως ανίκανη να προχωρήσει γρήγορα το Fast Track (δείτε εδώ την δήλωση του κ. Κόκορη περί ανικανότητας της Κυβέρνησης). Υπάρχει λόγος αυτής της δήλωσης και μάλιστα σοβαρός.
Την Γλυφάδα απασχολεί το τι θα γίνει με το Γκολφ το οποίο έχει στην κυριολεξία ρημάξει και από πόλος προσέγγισης έχει καταστεί σε παράδειγμα γηπέδου προς αποφυγή. Ο λόγος είναι πως το γήπεδο έχει παραμεληθεί. Αλλωστε οι «καλοί παίκτες» του γκολφ έφυγαν για να πηγαίνουν να παίζουν είτε στο Costa Navarino» είτε στις εγκαταστάσεις του κ. Βασιλάκη στην Κρήτη.

Ο υπογράφων έχει παραστεί πολλές φορές σε φιλικές συντροφιές Γλυφαδιωτών που οργάνωσαν τριήμερες αποδράσεις καθώς δεν αντέχουν να παίζουν στο ψωριάρικο γρασίδι του Γηπέδου της Γλυφάδας και στις λακκούβες του.

Τι θα μπορούσε να γίνει.. Μα φυσικά να ξαναφτιαχτεί το γήπεδο από την αρχή. Κάτι τέτοιο βέβαια θα σήμαινε πόρους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ τους οποίους αμφιβάλλω αν ο Δήμος μπορεί να εξασφαλίσει. Θα μπορούσε αν προχωρούσε σε Διεθνή Διαγωνισμό ως συγχρηματοδοτούμενο έργο με την προϋπόθεση ο ιδιώτης να αναλάβει και την εκμετάλλευση του γηπέδου. Τότε όμως θα ερχόταν σε σύγκρουση με τον κ. Ρέστη που έχει την εκμετάλλευση των χώρων εστίασης και για να τον βγάλει θα πρέπει να δώσει γερή αποζημίωση.

Η όλη κατάσταση όμως περιπλέκεται από την στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε δια στόματος Χάρη Παμπούκη να προχωρήσει γρήγορα την ανάπτυξη του Ελληνικού, όπου συν της άλλοις θα βελτιωθεί η Μαρίνα, θα γίνουν πεντάστερα ξενοδοχεία για την προσέλκυση τουρισμού υψηλού εισοδήματος. Επιπλέον ο κ. Παμπούκης από τους πανίσχυρους Υπουργούς και αρχιτέκτονας του Fast Trαck, προσφέρει στον Δήμο έκταση από το παλαιό αεροδρόμιο προκειμένου να ενοποιηθεί με το Γκολφ ώστε να γίνει ένα μεγάλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών γήπεδο.

Και εδώ γεννώνται πολλά εύλογα ερωτηματικά. Μπορεί ο Δήμος να αναλάβει ένα τέτοιο μεγάλο έργο; Γιατί ας μην ξεχνάμε πως πρέπει να απομακρυνθεί ο διάδρομος που ως γνωστόν έχει χιλιάδες τόνους τσιμέντο, να γίνει επιχωμάτωση, να γίνει ενσωμάτωση των εκτάσεων και στην συνέχεια να δημιουργηθούν οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ένα τέτοιο έργο έχει πολύ μεγάλο προϋπολογισμό και είναι ακόμη πιο αμφίβολο αν ο Δήμος που δεν μπόρεσε να φτιάξει το υπάρχον, να καταφέρει να τα βγάλει πέρα.

Το άλλο εύλογο ερώτημα είναι το ποιος θα κάνει τον διαγωνισμό.. Θα αφήσει ο κ. Παμπούκης, που έχει πάρει στις πλάτες του το μεγάλο αυτό έργο της αξιοποίησης και ανάπλασης του Ελληνικού, την τύχη του Γκολφ στον Δήμο της Γλυφάδας, ο οποίος επί σειρά ετών διακρίθηκε για την πλήρη ανικανότητα του; Πολύ αμφιβάλλω.

Η ιστορία θυμίζει τα Αστέρια της Γλυφάδας. Όταν φτιάχτηκαν το έργο είχε αναλάβει η Εθνική Τράπεζα που το εκμεταλλεύτηκε για πολλά χρόνια. Κάτι τέτοιο προβλέπω να γίνει και με το Γκολφ. Η Πολιτεία θα είναι αυτή που θα κάνει τελικά τον διαγωνισμό, θα ανακηρύξει τον διαχειριστή του νέου μεγάλου γηπέδου και θα δίνει ένα ενοίκιο στον Δήμο, όπως έκανε για πενήντα χρόνια με τα Αστέρια.

Κι ας περιμένει ο κ. Κόκκορης και ο υπαρχηγός του κ. Παπαδόπουλος στο Γκολφ, για να παρακαλούν, με τις ώρες έξω από το γραφείο του κ. Παμπούκη τον οποίο ούτε ο κ. Παπανδρέου δεν βλέπει καλά καλά.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για την Γλυφάδα. Ίσως είναι καλύτερο. Αυτό το γνωρίζει ο καθένας μας. Αρκεί να συγκρίνουμε την υποτιθέμενη ανικανότητα του κράτους να προχωρήσει το fast track με την πλήρη ανικανότητα των Υπηρεσιών του Δήμου ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα όπως το να πιστοποιήσει την επάρκεια και το εμβαδόν ενός κτιρίου προς ενοικίαση από τον Δήμο. Η μήπως κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου