"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Γλυφαδας, πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών με στόχο τον επαναπατρισμό τους

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών με στόχο τον επαναπατρισμό τους το οποίο υλοποιήθηκε από το Δήμο Γλυφάδας και το προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών ημερών πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του καθηγητή υδατοκαλλιεργειών του Τμήματος Ιχθυοκομίας-Αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου Γιάννη Πάσxου καθώς και δύο εξειδικευμένων επιστημόνων του χώρου της ιχθυοκαλλιέργειας Κ. Περδικάρη και  Α.Χαντζαρόπουλου. 
        Στόχος του προγράμματος ήταν η εκπαίδευση 15 μεταναστών από την Ακτή Ελεφαντοστού στην Ιχθυοκαλλιέργεια και στη συνέχεια ο επαναπατρισμός στη χώρα τους, όπου θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε νέες και σε υφιστάμενες ιχθυοπαραγωγικές μονάδες.

“Οι εκπαιδευόμενοι θα επιστρέψουν στη χώρα τους όπου θα εργαστούν στον συνεταιρισμό που ίδρυσε η οργάνωση μας Ελληνική Δράση Αφρικής με την επωνυμία Ελλάς και έτσι θα μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειες τους. Είναι φανερό ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τρίτων χωρών, παρέχοντας τεχνική βοήθεια και μεταφέροντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης”, τόνισε η πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού Μ. Κεσεσίογλου κατά την παράδοση των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της στο Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη, τους εισηγητές και σε όλους όσοι συντέλεσαν για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

“Αναγνωρίζοντας ότι οι μετανάστες διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, ανεργίας και φτώχειας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που αναπτύσσουμε ως Δημοτική Αρχή, αναλαμβάνουμε δράσεις που κατοχυρώνουν τις ίσες ευκαιρίες ως προς τη συμμετοχή και εξέλιξη τους στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή αλλά και τον επαναπατρισμό τους. Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που διατηρούμε ως Δήμος με την Ακτή Ελεφαντοστού αναλάβαμε τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος γιατί πιστεύουμε ότι έτσι τους παρέχουμε τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή. Εύχομαι καλή επιτυχία στα σχέδια τους” δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου