"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Νεκροταφείο όχι στον Υμηττό, αλλά στη Βάρης Κορωπίου

http://palmosgl.blogspot.com/2012/01/blog-post_29.html

 
Τον πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας, Ιωάννη Πολύζο, συνάντησε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Γλυφάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πλαισιωμένος από δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, τους κ.κ. Θεοδοσόπουλο και Ακρίβο. Η συνάντηση στα γραφεία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην οδό Πανόρμου διήρκεσε πάνω από μία ώρα, ενώ κλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ειδικοί συνεργάτες του Οργανισμού για να παράσχουν εξειδικευμένη ενημέρωση. Ο επικεφαλής του Οργανισμού εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία διαδημοτικού Νεκροταφείου στον Υμηττό και αντίθετα δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται την πρόταση για χωροθέτηση στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου. Παράλληλα, δήλωσε στον βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο πως η τωρινή χωροθέτηση του νεκροταφείου είναι πράξη αυθαιρεσίας που δεν θα μπορέσει ποτέ να νομιμοποιηθεί.
Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της συνάντησης ο Ι. Πολύζος δήλωσε: «Με τον κύριο Βαρβιτσιώτη κουβεντιάσαμε μια σειρά από θέματα γύρω από το σχεδιασμό της μητροπολιτικής Αθήνας. Νομίζω ότι εκπροσωπεί μια νέα γενιά πολιτικών που τον ενδιαφέρει η πόλη και ο δήμος του. Τα θέματα ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος είναι ένα μεγάλο πεδίο για συγκλίσεις. Διαπιστώσαμε μερικές τέτοιες προτάσεις».
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Ο σκοπός της συνάντησής μας ήταν να ενημερωθούμε για το σχεδιασμό που υπάρχει για το Νεκροταφείο της περιοχής, τις δυνατότητες χωροθέτησης ενός νεκροταφείου στον Υμηττό, την πρόβλεψη της ίδρυσης διαδημοτικού νεκροταφείου στα νότια προάστια. Ο κ. Πολύζος και οι συνεργάτες του μας ενημέρωσαν σε βάθος για τις απόψεις του Οργανισμού. Παράλληλα, συζητήσαμε το θέμα της παραλίας της Γλυφάδας, για το οποίο ο Οργανισμός έχει καταρτίσει ένα προσχέδιο για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί τελικά η παραχώρηση της παραλία της Γλυφάδας στο Δήμο ώστε να καταστεί ένα πεδίο ανάπτυξης.
Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια σαφέστατη αντίθεση του Οργανισμού στη χωροθέτηση του νεκροταφείου στον Υμηττό. Προσπαθήσαμε να προτείνουμε λύσεις που θα μπορούσαν να υπερκεράσουν τα προβλήματα αλλά υπάρχει η διάθεση και ήδη κατατεθειμένη πρόταση προς την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δημιουργία ενός διαδημοτικού Νεκροταφείου στον άξονα της Βάρης Κορωπίου και πολύ κοντά στα όρια του δικού μας Δήμου. Για τη σημερινή χωροθέτηση του Νεκροταφείου ο κ. Πολύζος τοποθετήθηκε σαφέστατα αρνητικά και μας διαβεβαίωσε πως μια τέτοια πράξη αυθαιρεσίας ουδέποτε μπορεί να νομιμοποιηθεί βάσει των κείμενων διατάξεων.  Ως προς την παραλία, ο πρόεδρος του Οργανισμού μας είπε πως τον τελευταίο χρόνο έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη διεκδίκηση της παραλίας».


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 972/28.1.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου