"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Δελτίο Τύπου ΕΜΠΟΡΙΚΟY ΣΥΛΛΟΓΟY ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Γλυφάδα, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Την 19η Δεκεμβρίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας (αποφ. 398/2011) έκανε δεκτό το αίτημα κάποιας κας Κατωπόδη, παντελώς άγνωστης στην κοινωνία της Γλυφάδας και στην αγορά της, για παραχώρηση προς αυτήν (!) μεγάλου μέρους του παραδρόμου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, με σκοπό την διεξαγωγή Χριστουγεννιάτικου παζαριού.
Η παραπάνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παρέβη  κάθε γνωστό και άγνωστο νόμο που υπάρχει για την διενέργεια υπαιθρίου εμπορίου.
Συγκεκριμένα:
  1. Εκεί που ο νόμος απαιτεί δημόσιες κληρώσεις τόσο για τις άδειες όσο και για τις θέσεις, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση «χύμα» θέσεων στην άγνωστη κα Κατωπόδη, η οποία θα «αναλάμβανε» να τις μοιράσει, προφανώς στους γνωστούς της.
  2. Ενώ η λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημέρες, το δημοτικό συμβούλιο αυθαίρετα αποφάσισε ότι αυτή θα διαρκέσει περί τις 25 ημέρες.
  3. Όταν ο νόμος ζητάει, τα είδη που πωλούνται στις Χριστουγεννιάτικες αγορές να δικαιολογούν τον χαρακτήρα των ημερών, αυτά που τελικά διατέθηκαν ήτανρούχα, παπούτσια, χαλιά, κιλίμια και άλλα τέτοια «χριστουγεννιάτικα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας  προσέφυγε  δικαστικά κατά της απόφασης και οι μικροπωλητές, σε μία επίδειξη θράσους και αναίδειας (με τις πλάτες όμως του Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου) προσέφυγαν Δικαστικά εναντίον του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας για δήθεν Συκοφαντική Δυσφήμιση, αρνούμενοι το δικαίωμά μας να προστατεύουμε τα μέλη μας.

 Την τελική μάχη την κερδίσαμε εμείς αλλά –δυστυχώς- το παζάρι, με τις ευλογίες του Δήμαρχου κ. Κόκκορη, των Δημοτικών Συμβούλων που το ψήφισαν και την ανοχή της ανύπαρκτης Δημοτικής αστυνομίας, τελικά πραγματοποιήθηκε.
Θεωρούμε ότι οι Γλυφαδιώτες πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιοι ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, που με την ευγενή συνεισφορά τους πραγματοποιήθηκε η θεάρεστη αυτή συνεύρεση μικροπωλητών. (ΤΣΑΜΠΙΡΑΣ,ΣΑΚΚΟΥ,ΤΣΑΚΙΡΗΣ,ΚΟΚΚΟΡΗΣ,ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ,ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ,ΙΜΒΡΙΟΣ,ΣΗΦΑΚΗΣ,ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ,ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ,ΑΛΕΒΙΖΟΣ,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,ΦΟΥΝΤΑΣ.ΜΑΥΡΑΚΑΚΗ,ΣΚΑΛΤΣΑΣ,ΒΙΓΛΑΣ,ΚΑΡΑΜΗΝΑ,ΛΑΝΔΡΑΚΗΣ,ΜΑΛΑΜΗ,ΒΑΚΚΑΣ,ΤΑΣΤΑΝΗΣ,ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ,ΑΝΑΛΥΤΗΣ,ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ,ΖΑΜΠΕΤΟΝΙΔΟΥ)
Οι παραπάνω σύμβουλοι:
  • Πήραν τη σχετική απόφαση για λόγους που δεν αντιλαμβανόμαστε ή δεν γνωρίζουμε, ενάντια στο καθήκον τους να υπερασπίζονται τους δημότες και την πόλη. 
  • Ήρθαν να δώσουν ένα πισώπλατο χτύπημα στο οργανωμένο εμπόριο της πόλης, που πληρώνει στο Δήμο κάθε λογής πανάκριβα τέλη (καθαριότητας, φωτισμού, αναπλάσεων κλπ.). 
  • Νομιμοποίησαν με την ψήφο τους ένα αυθαίρετο χριστουγεννιάτικο παζάρι, με συμμετέχοντες άγνωστους στην αγορά και στην κοινωνία της Γλυφάδας, που ήρθαν να «σηκώσουν» μέγα μέρος της τοπικής εορταστικής κίνησης  και να μας «κουνήσουν μαντήλι» μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα (ή και του Πάσχα ίσως).
Οι οργανωμένοι έμποροι της Γλυφάδας:
  • Καταδικάζουμε τις πράξεις των παραπάνω δημοτικών συμβούλων και του δήμαρχου, οι οποίοι, δρώντας εις βάρος των συμφερόντων της πόλης, επέτρεψαν σε άγνωστους να έρθουν και να λεηλατήσουν τον περιορισμένο τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας
 Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παρόμοιες ενέργειες για το μέλλον.  Αν δεν μπορέσουμε να εμποδίσουμε τέτοιες παράνομες αποφάσεις, προειδοποιούμε ήδη από τώρα ότι θα καλέσουμε τα μέλη μας να κηρύξουν «Στάση πληρωμών» των υποχρεώσεών τους προς ένα Δήμο που δεν τους προστατεύει και τους αφήνει έρμαια στις διαθέσεις του οποιουδήποτε.
  • Ζητούμε την υποστήριξη των πολιτών, καθώς προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε ζωντανή την αγορά της πόλης και να αποτρέψουμε την υποβάθμισή της, που θα οδηγήσει στην κάθετη πτώση του επιπέδου ζωής μας και στην απαξίωση των περιουσιών μας.  Όλοι έχουμε πληγεί από την οικονομική κρίση και δυσπραγία, πολλοί δε από τους εμπόρους της Γλυφάδας, βρίσκονται στα πρόθυρα του «λουκέτου» και περιμένουν πως και πως την εορταστική περίοδο, μήπως και αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη ρευστότητα και μπορέσουν να επιβιώσουν.  Η παράνομη απόφαση για την λειτουργία αυτού του ευκαιριακού παζαριού, που ήρθε και «σήκωσε» την αγορά, αποτέλεσε ταφόπλακα για πολλές επιχειρήσεις που έκλεισαν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, από την Γλυφάδα μέχρι την Βούλα και το Ελληνικό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας δεν θα αφήσει την προκλητική αυτή υπόθεση στην τύχη της.  Ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει δώσει εντολή στην νομική του υπηρεσία να συντάξει και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Αθηνών, για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και καταγγελία στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με αίτημα την λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των μελών του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας που υπερψήφισαν την παράνομη απόφαση.
Στις ενέργειές μας αυτές, ζητούμε την συμπαράσταση των πολιτών της Γλυφάδας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑ                                                             ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου