"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Διακοπές με σκάφος εν μέσω κρίσης!!!


  Διακοπές...
με σκάφος



     Εν μέσω κρίσης....ακούγεται σχεδόν σαν ύβρις.Κι όμως...ξανασκεφτείτε το.Το κόστος τους μπορεί να  είναι χαμηλότερο απ αυτό των διακοπών σ ένα καλό ξενοδοχείο.Κι εδώ,αντί γιά τέσσερις τοίχους έχουμε τον ανοιχτό ορίζοντα  μιά ανεπανάλληπτη αίσθηση ελευθερίας καθώς και την δυνατότητα  να “κατακτήσουμε” την παραλία των ονείρων μας κι όποιο απ τα εκατοντάδες νησιά ή μικρονήσια της χώρας μας επιθυμούμε.Μπορούμε να αράξουμε όπου θέλουμε κι όποτε θέλουμε,να κολυμπήσουμε μακριά απ την οχλοβοή κάθε κοσμικής πλαζ,να ψαρέψουμε,να δούμε ατέλειωτα ηλιοβασιλέματα κι ανατολές.Σε ρομαντικά τετ α τετ με το έτερό μας ήμιση,με την οικογένεια,ή με το παρεάκι μας.Σαν περιπλανώμενοι έφηβοι ή...σαν μεγιστάνες.Όπως επιλέξουμε.

Γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνει κάποιος διακοπές με σκάφος.

“Μπορεί να επιλέξει ιστιοπλοικό ή μηχανοκίνητο” μας ενημερώνει ο  Αντώνης Δημητρακόπουλος,ιστιοπλόος ο ίδιος και ιδιοκτήτης της εταιρείας praxis yachts(www.praxisyachts.gr). “Και να επιλέξει ανάμεσα σε σκάφη που μπορούν να φιλοξενήσουν από τέσσερα μέχρι και δέκα άτομα. Ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός οι επιλογές είναι απεριόριστες.Σκάφη πιό σύγχρονα και πολυτελή,παλαιότερα,αλλά εξίσου ασφαλή,με ή χωρίς skipper, ανάλογα με τις γνώσεις που διαθέτει ο καθένας και τα γούστα του. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 300 ευρώ την ημέρα,ποσό στο οποίο θα πρέπει να προσθέσει κάποιος και το κόστος των καυσίμων,το οποίο είναι σαφώς μικρότερο στα ιστιοπλοικά”.


Ως προς το πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που θέλει να νοικιάσει ένα σκάφος και τί πρέπει να προσέξει ο κ. Δημητρακόπουλος επισημαίνει.

“Καλύτερα είναι να απευθυνθεί ο ενδιαφερόμενος σε οργανωμένα γραφεία τσάρτερ που θα βρεί σε ναυτικούς οδηγούς,στο ίντερνετ αλλά και στο site των ναυλομεσιτών

Ελλάδος (www.hpyoa.gr, www.epest.gr). Επίσης  κάτι πιό οικονομικό μπορεί να αναζητήσει στους ναυτικούς ομίλους καθώς και σε φίλους και γνωστούς που διαθέτουν σκάφη σε of season περιόδους.Από Σεπτέμβρη δηλαδή μέχρι και Μάιο, εποχές που είναι εξίσου όμορφες γιά διακοπές με σκάφος στην χώρα μας. Από το γραφείο ενοικίασης ο πελάτης μπορεί να ζητήσει δωρεάν πρωινό,κάποιες ελεύθερες ώρες πλεύσης(στα καύσιμα),ή να παραδώσει το σκάφος στο λιμάνι του προορισμού του.Καλό θα ήταν να προσέξει ώστε ο skipper να  του είναι συμπαθής και συμβατή με τους επιβάτες προσωπικότητα.Απ αυτόν μπορεί να ζητήσει να του μάθει κάποια πράγματα γιά τον χειρισμό του σκάφους και την ναυσιπλοία γενικότερα.Στην χώρα μας υπάρχουν σκάφη γιά όλα τα γούστα και τα βαλάντια και πεπειραμένοι skipper.”

Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο κάθε καλοκαιρινός, Ανοιξιάτικος αλλά και Φθινοπωρινός μήνας έχει τις χάρες του γιά ένα ταξίδι αναψυχής με σκάφος. Ο Αύγουστος με τα Μελτέμια του ιδανικός γιά τους λάτρεις της ιστιοπλοίας,ο Ιούνιος,ο Ιούλιος κι ο Σεπτέμβρης,με πιό ήρεμες και ζεστές θάλασσες,αλλά κι ο Μάης κι ο Οκτώβρης ακόμα,που τα λιμάνια των νησιών είναι σχεδόν άδεια και οι παραλίες...ιδιωτικές.

Όσο γιά το προφίλ του λάτρη των διακοπών με σκάφος...Ανήσυχος,περιπετειώδης,λάτρης της θάλασσας,του ήλιου,της χώρας μας και συνήθως....ερωτευμένος με την ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου