"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά τι είναι Νόμιμο και τι Παράνομο σε αυτή τη Χώρα?? Τι πρέπει να λέμε στα παιδιά μας??

Μαμά αυτοί οι άνθρωποι στα φανάρια που πλένουν τα τζάμια και πουλάνε χαρτομάντιλα είναι ΝΟΜΙΜΟΙ ??? Και τότε μαμά γιατί δεν τους γράφουν και αυτούς οι αστυνομικοί και έγραψαν μόνο εσένα ??? 
της Άννυς Καυκά
 
 Προχτές πήγαινα το γιό μου (8 χρονών) σε ένα φίλο του και κατά λάθος έκανα δεξιά σε ένα στενό περνώντας με βαθύ.. πορτοκαλί το φανάρι το οποίο αγνοούσα την ύπαρξη του αμέσως ακούω σειρήνες αστυνομίας με σταματάνε, μου φέρονται με αγενέστατο τρόπο, τουλάχιστον ως τρομοκράτη και βέβαια με γράφουνε. Μόλις λοιπόν ξαναμπήκα στο αυτοκίνητο με ρωτάει ο γιός μου τι έγινε??  και του εξηγώ ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αυτό που έκανα και θα πληρώσω πρόστιμο, αμέσως με ρωτάει:
Μαμά αυτοί οι άνθρωποι στα φανάρια που πλένουν τα τζάμια και πουλάνε χαρτομάντιλα είναι ΝΟΜΙΜΟΙ ??? τι πω και εγώ στο παιδί ?? όχι του λέω αγάπη μου
 Και τότε μαμά γιατί δεν τους γράφουν και αυτούς οι αστυνομικοί και έγραψαν μόνο εσένα ???  απάντηση δεν μπόρεσα να δώσω όπως καταλαβαίνετε…..

Τελικά τι είναι Νόμιμο και τι Παράνομο σε αυτή τη Χώρα?? Τι πρέπει να λέμε στα παιδιά μας??

Ναι είναι παράνομο να περνάς με κόκκινο αλλά??? Είναι νόμιμο σε κάθε μα!!! σε κάθε φανάρι να σου την πέφτουν 2-3 λαθρομετανάστες για σου πουλήσουν την παράνομη πραμάτεια τους ????

 Ναι είναι παράνομο να καπνίσεις κανά τσιγάρο σε μπαράκι το βράδυ συνοδεύοντας το ωραίο σου ποτάκι που απολαμβάνεις με τη παρέα σου αλλά??? Είναι Νόμιμο να καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια κάθε τόσο οι αναρχικοί και να γίνονται παρανάλωμα του πυρός??? Επειδή είναι άσυλο!!!


Ναι είναι παράνομο το 40% των ελεύθερων επαγγελματιών να μην έχουν πληρώσει το ΤΕΒΕ (επειδή δεν έχουν) αλλά??? Είναι Νόμιμο λαθρομετανάστες, που δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δεκάδες φόρους που πληρώνουμε, να κάνουν κατάληψη στη Νομική????

 Ναι είναι παράνομο να διπλοπαρκάρεις για να πεταχτείς σε μια δουλίτσα αλλά??? Είναι Νόμιμοι οι δεκάδες μικροπωλητές που αραδιάζουν το εμπόρευμα τους καταλαμβάνοντας τα πεζοδρόμια???  ιδιαίτερα στη Γλυφάδα που την έχουν μεταμορφώσει σε λαϊκό παζάρι!!!

Έχω μπερδευτεί και το χειρότερο δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου!!!!
Ότι ζούμε εργαζόμαστε σε μία χώρα μπου…..λο???? και πρέπει να μάθουν ότι το Παράνομο και το Νόμιμο είναι υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό όπως  είναι σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου???!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου