"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

7 Κυριακές το χρόνο θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ τα καταστήματα στη ΓΛΥΦΑΔΑ

Το «πείραμα» της Κυριακής Πέτυχε στις Μητροπολιτικές Αγορές , οι Εκπτώσεις του Νοεμβρίου Απέτυχαν


Μεγάλοι ΝΙΚΗΤΕΣ της Κυριακής 3ης Νοεμβρίου ήταν:
- Τα μεγάλα MALL της Αττικής
- Οι Μητροπολιτικές κεντρικές Αγορές της Αττικής.
-Τα μεγάλα καταστήματα με πολύ φθηνές τιμές στους κεντρικούς δρόμους.
- Τα καταστήματα εστίασης και καφέ στις κεντρικές Αγορές.

Οι καταναλωτές έδειξαν σε ποιες περιοχές επιθυμούν να ανοίγουν τα καταστήματα τις 7 Κυριακές το χρόνο στην Αττική. Στις Μητροπολιτικές κεντρικές Αγορές που συνδυάζουν τη βόλτα με την οικογένεια, καφέ, φαγητό , διασκέδαση, πολύ window shopping και λίγα ψώνια. Στη Γλυφάδα συγκεκριμένα η κεντρική Αγορά (Μεταξά, πλ. Εσπερίδων, Λαμπράκη) το πείραμα της Κυριακής 3 Νοεμβρίου ήταν πετυχημένο, δηλαδή τα καταστήματα είχαν τζίρο και το κυριότερο είχαν κέρδος. Αντίθετα στη συνοικιακή Αγορά της Γλυφάδας (Γεννηματά, Γούναρη κτλ) το πείραμα ήταν αποτυχημένο, τα περισσότερα καταστήματα δεν έκαναν καν είσπραξη, διότι οι καταναλωτές προτίμησαν τη κεντρική Αγορά της Γλυφάδας.

Άραγε ΛΕΦΤΑ υπάρχουν? Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Απλά είχαμε μια μετακίνηση κατανάλωσης από τις Συνοικιακές αγορές στις Κεντρικές Αγορές. « Κεντρική θεωρείτε μία Αγορά που προσελκύει καταναλωτές από άλλες περιοχές, Συνοικιακή είναι η Αγορά που η κατανάλωση βασίζεται στους κατοίκους της περιοχής.»
Στη Γλυφάδα θα τηρήσουμε το νόμο και θα ανοίγουμε 7 Κυριακές το χρόνο όπως ορίστηκε και από την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τον Νότιο Τομέα, ο οποίος απαρτίζεται από τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου–Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.


Το Δεκαήμερο Εκπτώσεων 1 έως 9 Νοεμβρίου δεν το ακολούθησαν τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Οι εκπτώσεις που έγιναν ήταν πολύ μικρές και σε περιορισμένο ποσοστό των εμπορευμάτων. Γιατί? Τα καταστήματα δεν θέλουν να πουλήσουν? Η απάντηση είναι απλή. Η χρονική περίοδος , το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αποδείχτηκε ότι είναι λάθος διότι: α) οι τελικές τιμές πώλησης έχουν μειωθεί από τους εμπόρους και τα κέρδη στη τιμή πώλησης έχουν συμπιεστεί ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα πολλές φορές στις εκπτώσεις τα προϊόντα να πωλούνται στο κόστος β) οι έμποροι μόλις έχουν παραλάβει νέο εμπόρευμα για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο που ξεκινάει σε ένα μήνα και μην ξεχνάμε, ότι παρότι έχουν καταργηθεί τα Δώρα σε χιλιάδες εργαζομένους, η Χριστουγεννιάτικη περίοδος παραμένει η πιο Δυνατή σε κατανάλωση.
*Άννα Καυκά, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, μέλος Δ.Σ Ε.Β.Ε.Α, μέλος της επιτροπής Λιανικού Εμπορίου της Ε.Σ.Ε.Ε
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου