"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σγουρός και Σπονδυλίδης ζωντανεύουν την παιδική χαρά της Πλ. Χαρίτων στη Γλυφάδα!

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά το έργο:


 
Αισθητική και Ποιοτική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων χώρων Πλατείας Χαρίτων και παράπλευρων χώρων (στο Ο.Τ. 69) στο Δήμο Γλυφάδας
Προϋπολογισμός: 1,7 εκ.Ευρώ
Χρηματοδότηση:  Πόροι Περιφέρειας Αττικής

Το έργο αφορά στην ολική ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων και περιλαμβάνει την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία νέων οδεύσεων – μονοπατιών, νέες φυτεύσεις - παρτέρια, προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών παιδικής χαράς με θεματικές ενότητες και ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ, ηλεκτροφωτισμός της Πλατείας και δίκτυο άρδευσης.
 
Η ιστορική πλατεία Χαρίτων, στο κέντρο της Γλυφάδας, θα ξαναπάρει ζωή.  Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Υποδομών Θανάσης Σπονδυλίδης, το έργο της ανάπλασης της ιστορικής πλατείας βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε σημαντικά έργα που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια.

"Επιτέλους" επεσήμανε ο κ. Σπονδυλίδης "τα παιδιά θα επιστρέψουν στο χώρο της πόλης που τους ανήκει".

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μετά από τους απαραίτητους ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο κοντά στα Χριστούγεννα, και θα αποδωθεί στους πολίτες σε 5-6 μήνες. Θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια και το έργο θα αναλάβουν οι Τεχνικές της Υπηρεσίες. 

Όπως είναι γνωστό μετά τον τραυματισμό παιδιού τον Μάρτιο του 2011, η παιδική χαρά κρίθηκε ακατάλληλη και έκλεισε για λόγους ασφαλείας.
 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Πλατεία κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Θεόδωρου Σπονδυλίδη το 1984 και ήταν πρότυπο σχεδιασμού την εποχή εκείνη.
 
Τέλος είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στις θεματικές ενότητες των οργάνων προβλέπονται ειδικές διατάξεις για παιδιά με προβλήματα προσβασιμότητας (καρουζέλ και τραμπάλες για αναπηρικά αμαξίδια, παιχίδια ήχου, ακοής και ασθήσεων, όπως και όργανα για την τρίτη ηλικία).

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους! Είναι και ντροπή και κρίμα η εγκατάλειψη του πάρκου! Ας σκεφτεί κάποιος και τους δημότες της κάτω Γλυφάδας! Γιατί ούτε πεζοδρόμια να περπατήσουμε δεν έχουμε πλέον μετά την κατάλειψή τους από τα υπεράριθμα εστιατόρια και μπαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή